Oliwka Zółta
Więcej informacji
Odmiana | Papierówka |
Nazwa zwyczajowa | Oliwka Zółta |
Dodatkowe cechy |
drzewo tworzy koronę wzniesioną, luźną, szerokostożkową. Czasami wytwarza wiele sztywnych, widlasto rozgałęzionych pędów |
Pora dojrzewania owoców | 11-20 lipiec |
Opis owoców |
Owoce średniej wielkości, jasnozielonkawe, w pełni dojrzałe prawie białe, najczęściej stożkowate lekko żebrowane, z jednym żebrem silnie wykształconym i przechodzącym w formie kantu na cały owoc. Skórka gładka, cienka i sucha. Miąższ jest bardzo delikatny, kwaskowy, zielonkawozielony. |
Województwo | mazowieckie |
Miejscowość | Gostynin |
Szerokość geograficzna | 52.392762 |
Długość geograficzna | 19.467175 |
Umiejscowienie | przy domu |
Dodatkowe info o umiejscowieniu | |
Obwód pnia [cm] | 112 |
Wysokość drzewa [m] | 4 |
Orientacyjny rok posadzenia | 1955 |
Historia drzewa | |
Usytuowanie | w grupie |
Zdjęcia |